Цікаві факти про цукор
Цукор - це харчовий продукт, який ми використовуємо
для підсолоджування їжі і напоїв. На Землі неможливо відшукати людину, яка не
знає про цукор. Однак є кілька цікавих фактів про настільки звичний продукт,
які Ви до сьогодні могли і не знати...
З історії цукру
Цукор є одним з найстаріших кулінарних інгредієнтів, історія якого почалася ще в 327 р. до н.е. Цукрову тростину відкрив Олександр Македонський.
Цукор є одним з найстаріших кулінарних інгредієнтів, історія якого почалася ще в 327 р. до н.е. Цукрову тростину відкрив Олександр Македонський.
Слово «цукор» походить із санскриту – «sharkara» (шаркара), що позначає речовину в гранульованій формі.
Христофор Колумб познайомив Новий Світ із цукром в 1493 році під час своєї другої подорожі.
В кінці 16-го століття в Лондоні вартість простої чайної ложки цукру була еквівалентною п'яти доларам.
Цукор називали «білим золотом» аж до кінця 1700-х років, коли він вважався розкішшю, за допомогою якої європейська знать підтверджувала свою владу і соціальний статус.
У 1899 році була вперше використана картонна коробка для упаковки цукру. Це зробило революцію в цукровому бізнесі, оскільки така упаковка перевершувала дерев'яні бочки, з яких цукор продавався спочатку.
Про користь цукру
Цукор є 100% натуральним продуктом, абсолютно не містить жиру. Також цукор не містить добавок і консервантів.
Застосування цукру
Цукор зміцнює асфальт. Також він уповільнює застигання готового бетону і клею.
Цукор використовується при виготовленні чорнила і фарб для принтерів.
У медицині цукор використовується для вирощування пеніциліну.
Цукор був одним з перших фармацевтичних інгредієнтів, які використовуються і сьогодні, щоб замаскувати гіркий смак ліків.
Цукор є хорошим консервантом.
Деякі люди вважають, що сухе ковтання 1 чайної ложки цукру може вилікувати гикавку.
Наукові дослідження цукру
Коли сонце вибухне, воно буде стискатися і стане настільки щільним, що частина його розміром з кубик цукру буде важити 1 тонну.
У 2001 році вчені виявили цукор в космічному просторі.
Христофор Колумб познайомив Новий Світ із цукром в 1493 році під час своєї другої подорожі.
В кінці 16-го століття в Лондоні вартість простої чайної ложки цукру була еквівалентною п'яти доларам.
Цукор називали «білим золотом» аж до кінця 1700-х років, коли він вважався розкішшю, за допомогою якої європейська знать підтверджувала свою владу і соціальний статус.
У 1899 році була вперше використана картонна коробка для упаковки цукру. Це зробило революцію в цукровому бізнесі, оскільки така упаковка перевершувала дерев'яні бочки, з яких цукор продавався спочатку.
Про користь цукру
Цукор є 100% натуральним продуктом, абсолютно не містить жиру. Також цукор не містить добавок і консервантів.
Застосування цукру
Цукор зміцнює асфальт. Також він уповільнює застигання готового бетону і клею.
Цукор використовується при виготовленні чорнила і фарб для принтерів.
У медицині цукор використовується для вирощування пеніциліну.
Цукор був одним з перших фармацевтичних інгредієнтів, які використовуються і сьогодні, щоб замаскувати гіркий смак ліків.
Цукор є хорошим консервантом.
Деякі люди вважають, що сухе ковтання 1 чайної ложки цукру може вилікувати гикавку.
Наукові дослідження цукру
Коли сонце вибухне, воно буде стискатися і стане настільки щільним, що частина його розміром з кубик цукру буде важити 1 тонну.
У 2001 році вчені виявили цукор в космічному просторі.